Press "Enter" to skip to content

Sandhederne i dit liv

Tror du på alt du får fortalt, læser eller hører?

Vi bombarderes alle sammen dagligt med informationer og forholder os nok ikke altid kritisk til dem alle sammen. Det sidste nye moderne er “fakenews”, hvor der fabrikeres en “sandhed” som sendes ud til så mange personer som muligt, i håb om at de vil sende den videre til endnu flere. Tit tages tingene ud af en kontekst og er lodrette forkerte men folk tror på dem.

Sandheden om dit liv?

Hele vores liv er bygget op omkring nogle mærkater der sættes på os, udtalelser der gentages mange gange og som definerer hvem vi er. De kan komme fra vores nærmeste, forældre, søskende m.fl.

Det kan være du har hørt kommentarer såsom:

Han har ild bagi og svært ved at sidde stille.

Hun er utroligt indadvendt men dygtigt fagligt i skolen

Med det temperament skal han nok ikke gå efter at blive politibetjent

Dansk og sprog bliver aldrig hendes force, til gengæld er hun god til matematik

Ovenstående eksempler kan være udtalelser, som kan være med forme dig til den person du er i dag og med de begrænsninger der følger med.

Barnets hjerne uden filter

Forskning har vist, at børns hjerner i perioder er helt åbne for indtryk som ukritisk lagres hos dem. Hvis de, eksempelvis, i en henkastet sætning bliver kaldt “dum” eller “uintelligent” – så kan den bemærkning gå rent ind og blive en del af barnets virkelighed – skræmmende ikke..?

Hvad er den rigtige sandhed om dig?

Hvad med at bruge lidt tid på at undersøge om du lever dit liv efter det som virkelig er sandheden om dig eller om du lever efter nogle “sandheder” nogen har fortalt dig hele livet og som ikke er DIG?

Måske går der nogle helt nye og rigtige sandheder op for dig – En ting er er sikker – du er i sandhed unik!